Güney Ege Bölgesi; yemyeşil doğası, ferahlatan havası, farklı coğrafi özellikleriyle kamp ve karavan tatili için tüm beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. Doğayla iç içe zaman geçirip hem bedeninizi hem de zihninizi dinlendirebilir, özgürlük hissini derinden yaşayabilirsiniz. Kamp ve karavan tatilinin en önemli avantajlarından birisi tek bir yerde konaklamak yerine farklı yerleri görme şansına sahip olunmasıdır. Gittiğiniz her yerde kendi zevkinize uygun tatil seçeneklerini değerlendirmiş olursunuz.

Kamp ve karavan tatili, monoton şehir hayatından sıkılanlar ve yenilik keşfetmeyi sevenler için güzel fırsatlar sunar. Doğanın iyileştirici gücüyle kendinizi yenilenmiş hisseder, benliğinizi tekrar keşfedersiniz. Güneşin doğuşuyla kaybolan yıldızlar, günün ilk saatlerinin serinliği, kamp ateşi üzerinde demlenmiş bir fincan çay ve biriktireceğiniz bir sürü güzel anı…

Ve yıldızları da unutmayalım, her gece uyumadan önce elinizi uzattığınız an onları yakalayabilecekmişsiniz gibi…

Güney Ege’deki Kamp ve Karavan Alanları:

 

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Kuşadası Davutlar Mevkii’nde, Dilek Yarımadası’nın güneyinde yer alan milli park; insana huzur veren, yeşil ile mavinin iç içe olduğu bir yer... Uluslararası nitelikte bir sulak alan olan park, 209 kuş türü görülen zengin bir ekosisteme sahip. Nesli tehlike altındaki tepeli pelikanların en önemli kuluçkalama, cüce karabatakların da barınma alanı... Akdeniz ülkelerinde koruma altına alınmış Akdeniz foku ile deniz kaplumbağalarına üreme ve yaşama imkânı sunan bir habitat... Milli parkın kuzey kesiminde Akdeniz maki florasının hemen hemen tüm bitki türleri en canlı ve sağlıklı örnekleriyle hüküm sürer. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Kartopu ve Finike Ardıcı’nın yetiştiği nadir yerlerden biri, Pırnal Meşesi ve Dallı Servilerin ise tek vatanı...

 

Tavşanburnu Tabiat Parkı

Tavşanburnu Orman Kampı Tabiat Alanı'na günübirlik girebilir ya da karavanınız/çadırınızla kamp kurabilirsiniz. Tabiat parkının mavi bayraklı ve uzun kumsallı plajı ziyaret edilmeye değer. Voleybol sahası, piknik masaları, duş, tuvalet, restoran ve market gibi imkanlar bulunan parkın bazı alanlarında mangal yakılmasına da müsaade ediliyor.

Marmaris Milli Parkı
Marmaris Milli Parkı bir tarafta denizi bir tarafta ormanıyla birçok etkinliği yapmak için uygun bir yer. Bu etkinlikler arasında trekking, dağcılık, avcılık, orman kampı, bisiklet, binicilik turu ile jeep safari sayılabilir. Cennet Adası tarafında dağcılık yapmak mümkünken Phykos ve Amos antik kentlerinde tarihin derinliklerine yolculuk yapma imkanı bulunuyor! Milli park endemik bitki ve yaban hayat çeşitliliği ile de Türkiye'nin önemli parkları arasında...

Akyaka ve Azmak Çayı
Akyaka'nın bir tarafı dantel gibi işlenmiş Gökova Körfezi'ndeki koylarla bezeli, diğer tarafı ise doğa harikası Kadın Azmağı... Yazın en sıcak günlerinde Azmak'ın berrak soğuk sularında yüzerek serinlemek, tekne gezintileri yapmak, nehir kenarındaki restoranlarda Ege lezzetlerini tatmak mümkün... Akyaka kamp severler için de önemli bir alan, özellikle Akyaka Orman Kampı’nda çam ağaçlarının gölgesinde çadır kurup Gökova Körfezi’nin serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz.

Topuklu Yaylası
Denizli’nin Beyağaç ilçesine 20 km uzaklıkta yer alan yayla, piknik ve çadır kampı yapmak için çok uygun. Yaz aylarında günbatımı izlemenin ayrı keyifli olduğu yerlerden...

Bafa Gölü Tabiat Parkı

Bafa Gölü kıyısından yükselen Beşparmak Dağları’nda günümüzden 8 bin yıl öncesine dayanan kaya resimleri, Hristiyanlık dönemine ait mağara freskleri ve manastırlar bulunurken göl üzerindeki adalarda ise çeşitli dönemlere ait tarihi kalıntılara rastlayabilirsiniz. Coğrafyası, doğası, tarihi ve arkeolojik hazineleriyle bu mistik göl sizi başka çağlarda hissettirir. Doğal yaşam açısından zengin olan göl, ülkemizin önemli kuş cennetlerinden biri... Bu özelliğiyle uluslararası kuş gözlemcilerinin gözdesi... 224 çeşit kuş türünü barındıran gölde Kaşıkçı Kuşu, Küçük Batağan, Bahri, Karabatak, Tepeli Pelikan, Mahmuzlu Kızkuşu, Sakar Meke ve Flamingo gibi su kuşları izlenebiliyor.

 

Kefe Yaylası

Kefe Yaylası; muhteşem doğası, temiz ve serin havasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Restoran, market, kasap, çadır alanları ve günübirlik tesisleriyle kamp tutkunlarına birçok kolaylıklar sunan Kefe Yaylası, her yıl binlerce turistin vazgeçilmez tercihlerinden biri... Özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalan, macera dolu kamp ve karavan tatili yapmak isteyen herkesi yemyeşil doğasıyla kucaklayan Kefe Yaylası’nı ziyaret edebilirsiniz.

 

Güney Ege’de doğayla iç içe, kamp ve karavan tatilini keşfedin!

Rotanızı hazırlarken görmek istediğiniz yerleri portalımızdan seçebilir, “Rotama Ekle”yi tıklayarak kendinize has bir rota çizebilirsiniz. Rotanızın üzerindeki konaklama kamp ve karavan alanlarına Güney Ege’deki Kamp ve Karavan Alanları sayfamızdan hızlıca göz atabilirsiniz. Portalımıza https://www.guneyegeturkiye.com/uyeOl sayfasından üye olarak birden çok rota oluşturabilir, bu rotaları kaydedebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Buraları da Gez !
Rotanıza bu lokasyonları da ekleyin...
Kayıtlı E-Posta Adresinizi Giriniz