Güney Ege Bölgesi; eşsiz doğal güzelleri, tarihi ve kültürel değerleri, kaynakları ve stratejik önemi yüksek konumuyla tarih boyunca birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Bölgemizde hayat bulan her medeniyet varoluşlarının bir simgesi olarak mimari ve estetik değere sahip eserler bırakmış.

Masmavi denizi, yemyeşil doğası, eşsiz lezzetleri ve paha biçilmez kültürel değerleriyle Türkiye’de turizm denilince akla ilk gelen bölgelerden biri olan Güney Ege, yoğun fay hatları sayesinde zengin termal su kaynaklarına sahiptir. Bu termal sular binlerce yıldır tedavi amaçlı kullanılmış ve hamamlar yapılmış. Termal kaynaklar bugün de rahatlamak, iyileşmek ve şifa bulmak isteyen ziyaretçilere hizmet veriyor.

Modern anlamda termal turizm alanında hizmet veren illerimizin başında Denizli geliyor. Sağlık ve termal turizmde marka kent olma yolunda önemli adımlar atan Denizli; Karahayıt Kaplıcaları ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale Travertenleri ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti konuk ediyor.

 

Denizli’de Termal Turizm

 

Pamukkale Travertenleri: Hierapolis Antik Kenti’nin hemen yamacında yer alıyor. Bembeyaz görüntüsünü Çaldağı'nın güney eteklerinden gelen kalsiyum oksit içeren sularına borçlu. Yaz-kış 38 derece sıcaklığa sahip olan sular eşi benzeri olmayan turkuaz havuzlarıyla her mevsim çeşitli ülkelerden milyonlarca turisti travertenlerde yürümeye davet ediyor.

Pamukkale Travertenleri hakkında detaylı bilgi almak ve fotoğraflarını incelemek için: https://www.guneyegeturkiye.com/mekan/hierapolis-antik-kenti-ve-pamukkale-travertenleri

Pamukkale Travertenleri için rotanız hazır: https://www.guneyegeturkiye.com/rota/JXgHFoIY18SQ7nQY

Karahayıt Kaplıcaları: Her mevsim ana kaynağından 58 derece sıcaklıkta çıkan, kendine has kırmızı renkli şifalı termal suyu, termal çamuru ve içerdiği zengin mineralleri ile eşsiz bir sağlık kaynağı...

Karahayıt’ta bulunan termal turistik tesislerdeki kırmızı su ve termal çamur sayesinde pek çok hasta sağlık problemine şifa bulabiliyor. Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın yıkanıp çamur banyosu yaptığı kaplıcalar olarak bilinen; 5 bin yıllık şifa kaynağı Karahayıt, Türkiye’deki tek termal sağlık kür kenti olma yolunda ilerliyor.

Karahayıt Kaplıcaları hakkında detaylı bilgi almak ve fotoğraflarını incelemek için: https://www.guneyegeturkiye.com/mekan/karahayit

Karahayıt Kaplıcaları için rotanız hazır: https://www.guneyegeturkiye.com/rota/LFyWa7hXeIlzSWYO

Antik Havuz: Hierapolis'i diğer antik kentlerden ayıran kıymetli bir özellik de Kleopatra'nın içerisinde yüzdüğü söylenilen Antik Havuz… Havuzda yaz-kış 38 derece sıcaklıktaki sularda antik kalıntılar arasında yüzmenin keyfine varabilirsiniz.

Antik Havuz hakkında detaylı bilgi almak ve fotoğraflarını incelemek için: https://www.guneyegeturkiye.com/mekan/hierapolis-antik-kenti-ve-pamukkale-travertenleri

Antik Havuz için rotanız hazır: https://www.guneyegeturkiye.com/rota/JXgHFoIY18SQ7nQY

 

Denizli’deki termal tesisler ve daga fazlası hakkında detaylı bilgi için: http://www.termaliyigelir.com/ sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın!

 

Muğla’da Termal Turizm

Sultaniye Kaplıcaları ve Çamur Banyosu: Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki Sultaniye Kaplıcaları ve Çamur Banyosu, binlerce yıldır doğal terapinin en çok ziyaret edilen merkezlerinden… Romatizma, siyatik, cilt ve kadın hastalıklarına da iyi geldiği bilinen Sultaniye Kaplıcası, Türkiye’nin en yüksek mineral değerine sahip kaplıcası. 39° sıcaklıktaki su kalsiyum klorür, kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfür ve radon içeriyor.

Sultaniye Kaplıcaları ve Çamur Banyosu hakkında detaylı bilgi almak ve fotoğraflarını incelemek için: https://www.guneyegeturkiye.com/mekan/sultaniye-kaplicalari-ve-camur-banyosu

Sultaniye Kaplıcaları ve Çamur Banyosu için rotanız hazır: https://www.guneyegeturkiye.com/rota/QvOpCZI1uqMnNztr

Dalaman Kaplıcası: Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan Thermemaris Kaplıcası, İncebel Mevkii Kükürtlü Göl kenarında bulunuyor. Deniz ve orman arasında oldukça güzel bir doğa alanı içerisinde yer alan kaplıca Dalaman merkeze 10 km, Fethiye ilçe merkezine 45 km, Muğla il merkezine ise 90 km mesafede yer alıyor. En yakın havaalanı olan Dalaman Havaalanı’na ise sadece 4 km uzaklıkta… Kaplıca suyunun romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı, solunum yolları, kadın hastalıkları, sinir ve kas yorgunluğu, sinirsel hastalıklar, eklem ve kireçlenme ile bağırsak hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.

Dalaman Kaplıcası hakkında detaylı bilgi almak ve fotoğraflarını incelemek için: https://www.guneyegeturkiye.com/mekan/dalaman-kaplicasi

Güney Ege’yi keşfetmek için: https://www.guneyegeturkiye.com/rotam-guney-ege/rotani-olustur

 

Aydın’da Termal Turizm

Kuşadası-Davutlar Kaplıcaları: Kaplıcalar Aydın’ın Kuşadası ilçesi Davutlar Beldesi şehir merkezinde yer alıyor. İl merkezine 70 km, Kuşadası’na 17 km, İzmir’e ise 120 km’lik mesafede... Kaplıcalara karayolu ile ulaşım oldukça elverişli olmakla birlikte Muğla-Dalaman ve İzmir-Adnan Menderes havaalanları üzerinden ulaşım mümkün. Kaplıca; Efes, Meryem Ana, Milet gibi ören yerleri ile Dilek Yarımadası Milli Parkı, Bafa Gölü, Şirince Köyü gibi çeşitli doğal güzelliklere günübirlik mesafede bulunuyor. Bunun yanında Kuşadası Limanı’ndan Yunan Adaları’na seferler yapılabiliyor.

Germencik-Alangüllü Kaplıcaları: Büyük Menderes Havzası içinde Gümüş Dağı eteklerinde ormanlık bir alan içinde yer alan kaplıca, Germencik ilçesine 9 km, Aydın il merkezine de 60 km mesafede bulunuyor. Havayolu ile ulaşım açısından düşünüldüğünde İzmir-Adnan Menderes Havaalanı’na ise 80 km mesafede yer alıyor.

Buharkent-Kızıldere Kaplıcaları: Aydın Merkez’e 86 km uzaklıkta bulunan kaplıcaya ulaşım Aydın-Denizli karayolu ile sağlanıyor. Kaplıcaya en yakın yerleşim yeri 5 km uzaklıktaki Kızıldere Mahallesi... Kaplıca sularından romatizmal hastalıklar, kronik bel ağrıları, kireçlenme, iltihaplanma olmayan eklem hastalıkları, yumuşak doku hastalıkları, ortopedik rahatsızlıklar, beyin rahatsızlıkları ve sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde faydalanılıyor.

Sağlık ve Termal bölgeler hakkında detaylı bilgi almak ve fotoğraflarını incelemek için: https://www.guneyegeturkiye.com/ne-yapsam/saglik-ve-termal

Güney Ege’yi keşfetmek için: https://www.guneyegeturkiye.com/rotam-guney-ege/rotani-olustur

 

İçinizi ısıtacak sağlıklı bir tatil için Güney Ege’ye bekliyoruz…

https://www.guneyegeturkiye.com/arama?ilId=1&ilceId=&q=

 

Buraları da Gez !
Rotanıza bu lokasyonları da ekleyin...
Kayıtlı E-Posta Adresinizi Giriniz