Doğanın iyileştirici gücüne inanıyor musunuz?

İnanıyorsanız, Güney Ege’nin en iyi destinasyonlarında huzuru hissedebilirsiniz. Ormanda yürüyüş yaparken, sahil kenarında otururken kendi iç huzurunuzu keşfedebilirsiniz.

Size kendinizle yolculuğa çıkaracak en iyi destinasyonları sunacağız.

1. Sığla Ormanları, Köyceğiz/Muğla

İnce ve uzun gövdeli ağaçlardan oluşan, binbir ekolojik çeşitliliğe ev sahipliği yapan sığla ormanları Türkiye’de görülmesi gereken yerlerden biri. Ormanın içerisinde yürüyüş yaparken kendinizi sadece o ormanda görebileceğiniz güzelliklere kaptıracaksınız. Aynı zamanda ağaçların iyileştirici gücü ile kendinizi huzurlu hissedeceksiniz.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yalnızca Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan bu endemik ağaçlara halk dilinde “günlük ağacı” da deniliyor. İnce ve uzun bir görüntüye sahip olan ağacın gövdesinden reçine ile sığla yağı elde ediliyor. Bu yağ, tıpta ve kozmetik sektöründe kullanılan çok faydalı ve değerli bir yağ. Aynı zamanda yağ üretimi yapılırken kalan kabuğun tütsü olarak kullanılması, ağaçların terapi niteliğindeki iyileştirici gücünü de gösteriyor.

Kendinizi dinlemek ve biraz kafanızı dağıtmak istiyorsanız mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

Sığla ormanları hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz https://www.guneyegeturkiye.com/mekan/sigla-ormanlari linkine tıklayabilirsiniz. 

2. Bağbaşı Yaylası, Denizli/Pamukkale

Manzaralara kuş bakışı bakmayı sever misiniz? Doğanın oluşturduğu resme her açıdan bakabilme fırsatı veren yerlerde iç huzurunuzu yakalayabilirsiniz. Bağbası Yaylası’na teleferikle çıkarak kendinizi özgür hissederken, dağların oluşturduğu muhteşem kıvrımlarda kaybolabilirsiniz. Yaylaya adım attığınız anda içinize çektiğiniz ilk nefesten itibaren temiz havanın vermiş olduğu dinginliği hissedeceksiniz.

Soluklanmak için yaylanın içerisinde bulunan kafe ve restoranlarda oturabilirsiniz. Konaklamak için yaylanın içerisinde bulunan bungalov evlerini tercih edebilirsiniz. Yayla için detaylı bilgiye https://www.guneyegeturkiye.com/mekan/bagbasi-yaylasi-ve-teleferik bağlantısından ulaşabilirsiniz.

3. Akbük, Muğla

Çayınızı, kahvenizi termosunuza demleyip, sandalyenizi kurabileceğiniz ve sadece manzaranın keyfini çıkararak sessiz, sakin vakit geçirebileceğiniz bir koy arıyorsanız Akbük, size çok iyi gelecek. Gökova Körfezi’nde yer alan ve Muğla’nın incisi olan Akbük, hayatınızda görüp görebileceğiniz en güzel koylar arasında yer alıyor. Cam gibi denizi, tertemiz suyu ve doğasıyla karşısında saatlerce keyifle oturabilirsiniz.

Denizin sesini, dalgasını ve sizi iyi hissettiren huzur dolu havasını en saf haliyle Akbük Koyu’nda bulabilirsiniz.

Keşfedilmemiş bir cennet köşesi Akbük, bir kere gidildiğinde tekrar tekrar dönmek isteyeceğiniz bir yere dönüşecek!

4. Serçin Eko-turizm Merkezi: Kuş Gözlemi, Söke/Aydın

Doğanın güzelliği yanında bir de hayvanların muhteşem güzelliklerine şahit olmak ister misiniz? Aydın ve Muğla il sınırları içerisinde kalan Bafa Gölü, birçok kuş türü ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Belki de daha öncesinde hiç karşılaşmadığınız kuş türleri ile karşılaşabilir, hareketlerini inceleyerek, düşüncelerinizi kısa bir süreliğine kuşlara odaklayabilirsiniz. Böylelikle farklı bir aktivite deneyimlemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Alanın yakınlarında yer alan restoranlarda pişirilen yılan balığının tadını tatmanızı, grup halinde yapılan doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, kampçılık gibi faaliyetleri takip ederek bu aktivitelere de katılmanızı tavsiye ederiz.

Serçin Eko-turizm Merkezi hakkında daha detaylı bilgiye https://www.guneyegeturkiye.com/mekan/sercin-eko-turizm-merkezi-kus-gozlemi linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

5. Çamlık Parkı, Pamukkale/Denizli

Denizli’ye yolu düşenlerin veya Denizli’de yaşayanların doğa yürüyüşü denildiğinde ilk aklına gelen yer Çamlık Parkı olacaktır. Konumu ve şehir merkezine olan yakınlığı ile doğada olmanın en huzurlu bölgelerindendir. https://www.guneyegeturkiye.com/mekan/camlik-parki linkimizden parkı rotanıza ekleyebilirsiniz.

Çamlık parkına gelmeden önce yakınlardan kahvenizi alarak doğa yürüyüşünüzde anın tadını çıkarabilirsiniz. Ya da atıştırmalık yiyecekler ile çayınızı termosunuza demleyip sevdiklerinizle açık havanın keyfini çıkarabilirsiniz. Yaz-kış fark etmeksizin doğada olmayı seviyorsanız, sizin için Çamlık Parkı vazgeçilmez olacaktır.

6. Didim Marina, Didim/Aydın

Denizin sakinleştirici ve huzur veren havasının iyileştirici gücüne inanıyor musunuz? Deniz kenarında yürüyüş yapmak, kendi iç sesinizi dinlemek ve en sevdiğiniz müziğin denizin dalga seslerine eşlik ettiği bir zaman dilimi oluşturmak istiyorsanız Didim’deki marinayı ziyaret etmenizi öneririz. Marina hakkında daha detaylı bilgiye https://www.guneyegeturkiye.com/mekan/didim-marina bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Denizden gelen hafif rüzgar esintisi, ihtişamlı gemiler ve suyun berraklığının sunduğu anlara şahitlik ederek gününüze anlam katabilir, içerisindeki konaklama imkanlarından faydalanabilir ya da yeme içme mekanları ile taze ve leziz balıkların tadına bakabilirsiniz.

Size iyi gelen her anı ertelemeden yaşayabileceğiniz, doğanın güzelliklerine şahitlik ederken kendi iç sesinizi dinleyebileceğiniz destinasyonlar ile huzuru yakalayacağınıza inanıyoruz. Hepinize huzurlu seyahatler diliyoruz!

 

Buraları da Gez !
Rotanıza bu lokasyonları da ekleyin...
Kayıtlı E-Posta Adresinizi Giriniz