Bakir doğasıyla ve benimsediği yavaş yaşam tarzıyla Köyceğiz akıllarda ve kalplerde benzersiz bir yer tutuyor. Yaşamın, yaşamaktan zevk alınacak bir hızda yaşanmasını savunan “Cittaslow” felsefesini benimseyen şehirlerden biri olan Köyceğiz, aynı zamanda doğa sporları için eşsiz bir coğrafya…

Cittaslow Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı üyesi Köyceğiz 21-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında “Cittaslow Köyceğiz SlowSports Fest 2022”ye ev sahipliği etmeye hazırlanıyor. Kano, bisiklet, yelken, rafting, trekking, yamaç paraşütü, photocamp, kamp ve karavancılık gibi outdoor spor kategorilerinde profesyonel ve amatör takımların, sporcuların, sporseverlerin ve doğa gezginlerinin bir araya geleceği festival katılımcılarını bekliyor.

SUDOSD (Su ve Doğa Sporları Dayanışma Derneği) ve Köyceğiz Turizm İşletmecileri Derneği tarafından organize edilen, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Köyceğiz Kaymakamlığı ve Köyceğiz Belediyesi'nin çözüm ortağı olduğu festival aynı zamanda altmışa yakın doğa ve spor derneği tarafından desteklenen bir çevre ve sosyal sorumluluk projesi olarak tanımlanıyor. SlowSports topluluğu Cittaslow felsefesine dayanarak, daha iyi bir sporun mümkün olduğuna inanıyor ve Cittaslow değerlerini ‘’boş zaman’’ alanlarına taşıyarak, doğanın iyileştirici gücü̈ ile insanların dinlenme, eğlenme, tazelenme isteklerini buluşturmayı hedefliyor.

Etkinlik programı ve ayrıntıları https://www.slowsports.org/tr/ sayfasında duyuruluyor. 21-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında Köyceğiz’i ziyaret ederseniz SlowSports Festivali’ne tanık olabilir, sporcuların doğayla dansını izleyebilirsiniz. Köyceğiz ziyaretinizde keşfedebileceğiniz diğer güzellikleri Güney Ege Türkiye Turizm Tanıtım Portalı'nın Köyceğiz kısmında bulabilirsiniz.

Hazırlayan: Mustafa Ilık/ Köyceğiz Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı 

Buraları da Gez !
Rotanıza bu lokasyonları da ekleyin...
Kayıtlı E-Posta Adresinizi Giriniz