Denizli'nin Kale ilçesinde yer alan, Karia Medeniyeti'nin önemli kentlerinden olan Tabae doğal bir kale görünümüne sahip. Tabea, Büyük İskender'den sonra Anadolu'da kurulan kent devletlerinden biridir. Antik dönemin önemli ticaret merkezlerinden olan kent Helenistik Dönem'den günümüze kadar kesintisiz bir yerleşime sahne olmuş. Bu kesintisiz yerleşim nedeniyle kentin farklı alanlarında farklı medeniyetlerin izleri görülür. Antik kentin dikkate değer kalıntıları arasında kayaya oyulmuş nişli bina ve 19. yy Osmanlı Ahşap Mimarisi'ne sahip Cevher Paşa Camisi yer alır.

Kenti 1330’lu yıllarda gören İbni Batuta, sadece kalesinden bahsetmiş. Evliya Çelebi ise 1670’li yıllarda kentin 50 ev ve bir cami içeren bir iç kale ile 300 ev, 5 mahalle, 5 cami, 1 han, 1 hamam, 3 mektep, 3 sebil, 2 tekke ve 6 zaviyesi olan bir dış kaleden oluştuğunu belirtmiş.

Ayrıca Yalnız Minare olarak bilinen Selçuklu’dan kalma cami, kayaya oyulmuş tek odalı evler ve Eski Kale Köprüsü de antik kentin önemli kalıntıları arasında yer alır. Kazı ve restorasyon çalışmaları devam eden Tabae Antik Kenti günümüzde ziyarete açıktır.

  • Yakın Lokasyonlar
Muğla Yamaç Paraşütü
03/x Fotoğraf
Lüfen indirmek istediğiniz çerçeve modelini seçiniz
Çerçeveli Paylaş
Çerçevesiz Paylaş
Buraları da Gez !
Rotanıza bu lokasyonları da ekleyin...
Kayıtlı E-Posta Adresinizi Giriniz